Church Crescent, London

Architect:

Mulroy Architects

Est. Build Costs:

Confidential

The Works

Symmetrys Limited were appointed as Structural Engineers to this semi-detached Edwardian house project in Muswell Hill by Mulroy Architects.

The lower ground level of the split-level house has been lowered and extended to the rear, while the upper floors have been reconfigured to maximise living space.

A new basement created, allowing for a spacious kitchen and dining area. The area, accessed from above via a floating timber staircase, was also reoriented to offer a new sense of visual and physical connectivity with nature.

On the upper ground floor, tall glazed doors open from the living space onto a terrace, further promoting a sense of connectivity with the outdoors.

Photographer: Will Pryce

Shortlisted for ‘Best House’ in the Haringey Design Awards 2016

Longlisted for 'Innovative home extensions' in the NLA Don’t Move, Improve! Awards 2016