The Works

Symmetrys undertook detailed design of this double storey basement at Pembridge Place, London. The proposal involved the retention of the front façade as well as the flank walls. A double storey basement was formed along the perimeter of the existing building, using a top down construction method.

The site boundary conditions were particularly challenging, and we had to draw on our vast construction experience to propose structural solutions that were carefully co-ordinated.

We utilised highly skilled contractors who we work with on a regular basis. Internally all walls were demolished, and a new three storey super structure construction formed to restrain the existing façade.

Looking For Your Next Engineering Partner?

We work across all sectors and provide the kind of expertise built from experience.

If you are looking for an engineering partner you can lean on, and trust, to deliver the best in value solutions, talk to us.

Get In Touch

Sign Up To Our On Reflection Newsletter

Thank you for subscribing.